allt om rengöring av keramiska kakelgolv

Så håller du ditt keramiska kakel rent och snyggt

Ett fantastiskt, artistiskt, keramiskt kakelgolv kan se magiskt ut i vilket hem som helst. Det ger inte bara en känsla av stil och modern sofistikation till rummet, utan det är även slitstarkt. För att se till att ditt keramiska kakelgolv fortsätter att se så snyggt ut som den dagen det blev satt, läs vidare och lär dig de rätta teknikerna för att rengöra det.

Underhåll kakel

Här är några steg du kan följa för att hjälpa dig att underhålla golvets skönhet och hålla kakelplattorna lika vackra som alltid.

  1. Ordentlig rengöring

Det kan vara en bra idé att ha en handduk eller pappershanddukar i närheten av hallen och entrédörren så att du snabbt kan torka upp smuts som kommer in under skorna. Annat spill bör också torkas upp så fort som bara möjligt. Om man låter smuts och annat spill dra in genom att inte direkt torka upp det, kan det leda till att det är svårare att få golvet rent sedan. Om du senarelägger rengöringen av det kan vilken smuts som helst fatta fäste mellan dina kakelskivor i syfte att stanna där permanent.

  1. Följ ett schema gällande underhåll

För att se till att dina golv hålls skinande rena, vackra och fläckfria så mycket som möjligt måste du utföra dina städsysslor på utsatt tid. En mjuk och effektiv mopp som kan tvättas och återanvändas är det bästa valet av alla. Den klarar av att rengöra på mitten av kakelplattorna och även på de ställen som annars kan vara svåra att nå. Avsätt en dag i veckan då du moppar och rengör ditt keramiska kakelgolv. Om du väntar med att städa det då det synligt ser smutsigt ut kan det leda till att det är svårt att bli av med envisa fläckar som formats, och att du inte får det utmärka resultat du vill med städningen.

  1. Eliminera smutsen i fogarna

För att se till att ditt kakel behåller sin skönhet så måste du även tvätta fogarna mellan kakelplattorna nu och då. Även om en mjuk mopp kan ta bort all lösliggande smuts som faller ner mellan kakelplattorna så bör du ha ett tidsschema för när du grundligt rengör fogarna med. Det är inte viktigt att det utförs en gång i veckan, men det bör dock göras kontinuerligt för att undvika smutsbeläggningar i fogarna. Rengöringsmedel för fogar och kakel är ett gott val att använda då man ska utföra denna städning.

  1. Använd inte starka kemikalier

Då du ska rengöra ditt kakelgolv se till att inga starka kemikalier används. Kom ihåg att många vanliga rengöringsmedel för golv kan innehålla sådana kemikalier och kan skada ditt kakel. Även om du kan komma till ett tillfälle då du inte ser någon annan lösning än att använda starka kemikalier på fläckarna kan du undvika att ens hamna där genom att följa ett strikt städschema.

Om ditt keramiska kakelgolv har blivit oerhört smutsigt och befläckat så kan professionella städare i Vännäs vara det enda vettiga val du har kvar.