så rengör du sin jacuzzi, badtunna och bubbelpool

Rengöring av bubbelbad, jacuzzi och badtunnor

Filter till bubbelbad och badtunnor är enheter som bidrar till att ta bort fina partiklar, kroppsfetter och hudrester, fett och annat skräp från ditt spabad. Det är en viktig komponent för att du ska kunna njuta och koppla av i ett i vackert, kristallklart vatten. Genom att hålla din spafilter rent, förbättrar du filtrets effektivitet och ger det längre livslängd, vilket innebär att du också får lägre driftskostnader för din badtunna eller ditt spa.

Rengöring och byte filter i ditt bubbelbad

Det bästa är att hålla sig till en regelbunden filterrengöringsrutin, ungefär var 2-3 vecka beroende på hur ofta du använder jacuzzin och vilken produkt du köper för att rengöra den med. Var uppmärksam på att läsa alla instruktionerna, eftersom det kan variera mellan olika rengöringsprodukter hur de ska användas.

När du påbörjar din rengöring, bör filterpatronen tas bort från sin plats i badtunnan och tvättas med en slang eller under rinnande vatten. Spola filterhuset, i ca 45 graders lutning, så att allt grus och skräp spolas bort. Lägg patronenheten i blöt i minst sex timmar i en rengöringslösning för filter och skölj sedan rent de och lägg det och låt det självtorka. Artificiell värme skadar filterkomponenten och förkortar livslängden.

För att maximera livslängden på filtret, bör du se till att hålla vattnet i rätt pH-balans, aldrig vara alltför energisk vid rengöring av filtret – och viktigast av allt, låt filtret torka helt innan du sätter tillbaka det i badtunnan. Det kan vara praktiskt att ha dubbla uppsättningar av filter, för att låta filterpatronen torka ordentligt.

Livslängd på filter

Även om ett filter bör hålla i cirka tolv månader finns det ingen bestämd livslängd, eftersom filtret inte har några rörliga delar. Det finns dock ett antal saker att hålla ögonen på när man beslutar om en filterpatron behöver bytas eller ej. Fysiska fel i filtret, såsom en spricka eller reva i stommen eller nätet är de mest uppenbara felen, men lägre flödeshastigheter och behov av tätare rengöring samt allmänt dålig vattenkvalitet är också tecken på att filtret mycket väl kan vara på väg att bli dåligt och måste bytas ut.

När det är dags att byta filtret är det bäst, för att hålla vattnet rent och dig avslappnad, att använda originalprodukter från tillverkaren. Serie- och identifikationsnummer finns vanligtvis på botten av filtret. Då riskerar du inte att få fel filter eller att andra misstag uppstår, eftersom filtren finns i många storlekar och former och alla inte är kompatibla. Vara uppmärksam. Fel filter kan leda till problem med din badtunna, så det är bäst att det blir rätt!